Je gazon onderhouden? Meststoffen kopen!

Het is leuk bedacht. Je laat een gazon aanleggen of je legt het zelf aan. Lekker makkelijk en je hebt er maar weinig werk aan. Of… dat dacht je tenminste. Want er komt wel even meer bij kijken. Zo zul je het gazon moeten beregenen en bemesten, je zult het hier en daar opnieuw moeten zaaien en dan ben je er nog niet. Want ook beluchten en verticuteren s een belangrijk onderdeel van het behoud van je gazon. Daarvoor moet je natuurlijk wel meststoffen kopen. Gelukkig kan je dat gewoon online doen. Meststoffen kopen kan in grote hoeveelheden en voor diverse toepassingen.

Meststoffen kopen doe je online

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je voldoende meststoffen kopen gaat. Je wilt in geen geval maar je halve gazon bemesten. Alles of niets is het devies. Zoals gezegd doe je meststoffen kopen gewoon online. Je krijgt de meststoffen dan gewoon thuisbezorgd. Dat scheelt veel gedoe en natuurlijk is het ook fijn dat je auto mooi schoon blijft. Heb je veel meststoffen nodig? Dan kan het zomaar zijn dat je niet alles in één keer kunt meenemen en dat je er nog een keer voor moet rijden. Thuis laten bezorgen is dan een veel beter plan. Je kunt dan direct aan de gang.

En wat denk je van graszaad?

Het gebeurt soms dat er, op onverklaarbare wijze, een kale plek ontstaat in je gras. Het is dan slim om de grond op die plek wat om te woelen en deze opnieuw te zaaien. Hiervoor moet je dan wel graszaad kopen. Ook na het verticuteren kan het verstandig zijn om, behalve te mesten, ook nieuw graszaad in te zaaien. Natuurlijk heeft deze plek dan weer tijdelijk wat extra hulp nodig. Je kunt deze water geven en er zo voor zorgen dat het gras mooi snel weer groeit en je gazon weer compleet wordt. 

Een mooi gazon is het werk echt wel waard

Een mooi gazon vergt wat werk, want als je alle bovenstaande activiteiten hebt uitgevoerd, dan komt het maaien er nog bij. Zodra de IJsheiligen zijn geweest zul je weer iedere week moeten maaien om je gras mooi kort te houden. Door het gras te maaien zorg je er ook voor dat de wortels van het gras zich beter hechten aan de grond. Je gras wordt dus alleen maar sterker naarmate je het meer maait. Het maaien kun je op verschillende manieren doen. Welke maaier je kiest hangt af van de grootte van je gazon.