Een sieraad is van alle tijden

Wij mensen dragen graag sieraden. Met sieraden hebben we vaak een bijzondere band. Vaak zit er een herinnering aan het stuk dat we dragen of we hebben het gekregen van iemand die dierbaar is. In de liefde spelen sieraden ook een grote rol. Iemand vragen om de rest van zijn of haar leven met je door te brengen doe je met een ring. Die verbintenis ook daadwerkelijk aangaan in een huwelijk gaat ook gepaard met ringen. Op bijzondere momenten in een huwelijk geven partners elkaar ook sieraden. Maar ook vriendschapsringen of armbanden die een bepaalde stelling uitdrukken zien we vaak. Kortom, de mens heeft wat met sieraden. Dat is waarschijnlijk al heel lang zo. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen 150.000 jaar geleden al sieraden droegen. Vaak om hun identiteit tot uiting te brengen. DE sieraden bestonden toen vaak nog uit stenen en schelpen. Later droeg men ook vaak sieraden als teken van macht. Dan ging het bijvoorbeeld om een tand van een gevangen dier. Sieraden zoals wij die kennen, met goud bijvoorbeeld, begonnen in het oude Egypte te verschijnen. Naast goud droegen de Egyptenaren ook graag sieraden van glas.

Gouden sieraden

Vanaf de oude Egyptenaren werd goud veel gebruikt in sieraden. De Romeinen droegen gouden zegelringen. In deze tijd was goud al een symbool van rijkdom want de wat armere Romeinen moesten het doen met sieraden van brons of keramiek. Goud is in ieder geval niet meer weg te denken uit een sieradencollectie. Je mag een sieraad echt goud noemen als het 14 karaat is. Dan bestaat je sieraad voor 58,5% uit zuiver goud. Heb je een 24 karaat sieraad dan is dat sieraad van puur goud, dus 100% goud. Veel sieraden zijn 14 karaat. Denk bijvoorbeeld aan 14k goud oorbellen of aan een 14k gouden ketting. Dit maakt gouden sieraden in onze tijd ook voor de gewone man bereikbaar.

Doe jezelf een sieraad cadeau

Sieraden laten zien wie je bent. Veel mensen kiezen een eigen stijl om hun individualiteit te benadrukken. Er is, zeker online, een enorme hoeveelheid keuze in sieraden. Het is heerlijk om jezelf een sieraad cadeau te doen. Je laat zien dat je om jezelf geeft en je wil er iets mee vertellen. Dat doen mensen dus al vele eeuwen en dat is niet zo gek. Sieraden hebben een eeuwigheidswaarde en ze zijn van alle tijden. Heb jij jezelf al een sieraad cadeau gedaan?