Een prachtig portret op het hoogtepunt

okt 27, 2014 door

Een prachtig portret op het hoogtepunt
Queen live in het Rainbow Theatre in Londen, 1974
 

Voor Queen-fans over heel de wereld, en eigenlijk voor alle rock ’n roll-fans in het algemeen, was 5 september een memorabele dag: de release van Queens eerste livealbum Live at the Rainbow ’74. Volgens Gazet van Antwerpen was dit het 40 jaar (!) wachten voor de fans in ieder geval dubbel en dwars waard, zo geven de vijf sterren die het album daar verdiende te kennen.

Het legendarische concert werd vastgelegd door Roy Thomas Baker, die ook hielp de eerste vier studioalbums te produceren. Het hele plan voor het livealbum gaat door de plotselinge populariteit van de band niet door, maar is nu, in de hoogste kwaliteit, opnieuw gemixt en geremasterd. Eindelijk klaar om door de fans verslonden te worden. “Een historisch omslagpunt voor een groep die later tot een van de grootste bands aller tijden wordt gerekend”, aldus ArtiestenNieuws.

Queen Forever

Eerder dit jaar gaf gitarist Brian May al prijs aan BBC Wales dat hierna een plaat met nooit eerder uitgebracht materiaal in de schappen zou komen te liggen onder de naam Queen Forever. Dit album bevat in ieder geval het nummer There Must Be More To Life Than This, een van de duetten die Freddie Mercury in de jaren ’80 met Michael Jackson opnam.

Met vijf nummer één-hits in Nederland (Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, Somebody To Love, Under Pressure en Crazy Little Thing Called Love) is Queen niet weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De nummers Who Wants To Live Forever en You Take My Breath Away staan bovendien in de top 50 meest geliefde uitvaartnummers van cooperatie DELA.

Queen_Rainbow_Art_600

lees verder

Related Posts

Share This