Eerdere live albums van Queen

aug 12, 2014 door

Eerdere live albums van Queen

Het recent uitgebrachte live album van Queen ‘Live at the Rainbow ‘74’ is niet het eerste live album van Queen. Eerder zijn namelijk al tien live albums uitgebracht. De belangrijkste drie namelijk, de eerste, de bekendste en het best verkochte album. Het album wat het allerbeste heeft verkocht is alleen geen live album maar een studio album van Queen

‘Live Killers’

Het eerste live album van Queen kwam in 1979 uit en heette ‘Live Killers’. Het was een compilatiealbum van hun Europese tournee in 1979. Niet iedereen was positief over dit album omdat er veel geknipt was uit de verschillende optredens. Het gaat zelfs zo ver dat sommige nummers zijn samengesteld uit verschillende optredens. Degene die wel positief waren, waren dit vooral doordat er nummers opstonden uit de ‘geliefde’ jaren 70.

‘Live at Wembley ‘86’

‘Live at Wembley ‘86’ is het bekendste live album van Queen. Het concert was onderdeel van de Magic Tour in 1986 en was gelijk het laatste concert in het Londense Wembley van Queen. Een maand na het optreden gaf Queen zelfs haar laatste optreden ooit.

‘Greatest Hits II’

hitsNaast het bekendste album is ‘Live at Wembley ‘86’ ook het best verkochte live album van Queen in Nederland. Het bereikte 2x platina, wat betekent dat er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Het album ‘Greatest Hits II’ was weliswaar een studioalbum, maar dit album heeft in Nederland zelfs vijf keer platina gehaald en is een ongekend succes. ‘Greatest Hits’ doet het wereldwijd dan weer heel goed.

Niet alleen een live album van Queen wordt dit jaar uitgebracht, aan het eind van het jaar zal ook een nieuw studioalbum worden uitgebracht met nooit eerder uitgebrachte nummers die door Freddy Mercury zijn ingezongen.

lees verder

Related Posts

Share This

Aids

feb 6, 2013 door

Fans die helemaal gek waren op Queen, kochten de albums en hadden posters op de muur (tegenwoordig kun je zelfs fotobehang laten maken) om te laten zien dat ze fan waren. Fans zien bijna alleen de positieve kanten van hun favoriete artiesten, maar helaas zijn er ook trieste kanten in het leven van hun idolen. Zo is het uiteraard bekend dat Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van aids.

In dit filmpje komen Brian May en Roger Taylor aan het woord over de strijd van Freddie met de genadeloze ziekte, waar hij uiteindelijk in 1991 aan overleed. Lange tijd werd ontkend dat Freddie HIV-positief was, ondanks het feit dat vrienden van de zanger stierven aan aids en hij zelf ook lichamelijk ziek was. Over de ziekte was destijds nog niet zoveel bekend. Hoewel medici nu veel meer weten over aids, komt de ziekte nog altijd voor.

 

lees verder

Related Posts

Share This

Live Aid

jan 30, 2013 door

Dit enorme festival met vrijwel alleen maar beroemde artiesten vond plaats in 1985, met als doel het inzamelen van geld voor de hongersnood in Ethiopië. Het concert duurde bijna 16 uur en was een enorm muzikaal hoogtepunt. Queen trad op in het Wembley Stadium van Londen, maar ook in onder andere Philadelphia in de Verenigde Staten en in Melbourne in Australië werden optredens verzorgd.

Hier zie je hoe Queen de show steelt met de intro van hun bekendste hit Bohemian Rhapsody en Radio Gaga. Bij dit laatste nummer is het mooi om te zien hoe het publiek enthousiast meedoet met de armbewegingen. Volgens een enquête, die in 2005 werd gehouden onder diverse muzikanten door Channel Four in Engeland, was dit optreden van Queen één van de beste concerten ooit gehouden. Het is mooi om te zien hoe Freddie, zoals we gewend zijn, extravagant en zelfverzekerd op het podium staat. Zijn stijl is zoals altijd gewaagd. Van de kleding tot zijn extravagente herenschoenen, Freddie was een stijlicoon en een voorbeeld voor veel jongeren.

lees verder

Related Posts

Share This