Een prachtig portret op het hoogtepunt

okt 27, 2014 door

Een prachtig portret op het hoogtepunt
Queen live in het Rainbow Theatre in Londen, 1974
 

Voor Queen-fans over heel de wereld, en eigenlijk voor alle rock ’n roll-fans in het algemeen, was 5 september een memorabele dag: de release van Queens eerste livealbum Live at the Rainbow ’74. Volgens Gazet van Antwerpen was dit het 40 jaar (!) wachten voor de fans in ieder geval dubbel en dwars waard, zo geven de vijf sterren die het album daar verdiende te kennen.

Het legendarische concert werd vastgelegd door Roy Thomas Baker, die ook hielp de eerste vier studioalbums te produceren. Het hele plan voor het livealbum gaat door de plotselinge populariteit van de band niet door, maar is nu, in de hoogste kwaliteit, opnieuw gemixt en geremasterd. Eindelijk klaar om door de fans verslonden te worden. “Een historisch omslagpunt voor een groep die later tot een van de grootste bands aller tijden wordt gerekend”, aldus ArtiestenNieuws.

Queen Forever

Eerder dit jaar gaf gitarist Brian May al prijs aan BBC Wales dat hierna een plaat met nooit eerder uitgebracht materiaal in de schappen zou komen te liggen onder de naam Queen Forever. Dit album bevat in ieder geval het nummer There Must Be More To Life Than This, een van de duetten die Freddie Mercury in de jaren ’80 met Michael Jackson opnam.

Met vijf nummer één-hits in Nederland (Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, Somebody To Love, Under Pressure en Crazy Little Thing Called Love) is Queen niet weg te denken uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. De nummers Who Wants To Live Forever en You Take My Breath Away staan bovendien in de top 50 meest geliefde uitvaartnummers van cooperatie DELA.

Queen_Rainbow_Art_600

lees verder

Related Posts

Share This

Queen nog steeds populair

sep 18, 2014 door

Queen nog steeds populair

De muziek en het ‘merk’ Queen zijn nog steeds mateloos populair. Dat blijkt uit de positieve reacties die komen op het uitbrengen van een nieuw live album en een nieuw studioalbum aan het eind van het jaar. De muziek van Queen wordt ook nog steeds veel gedraaid tijdens uitvaarten. De nummers ‘Who wants to live forever’ en ‘You take my breath away’ zijn de meest gedraaide nummers bij een crematie of begrafenis.

Killer Queen Vodka

Niet alleen via de bekende hitlijsten allertijden en muziek tijdens speciale gelegenheden blijkt de populariteit van de band. Ook de merchandise van Queen verkoopt nog steeds goed. Een van de laatste items die iedere fan moet hebben is de ‘Killer Queen Vodka’. Ter ere van de veertigste verjaardag van de mulitplatina verkochte single met dezelfde naam is dit drankje uitgebracht. Alleen al de prachtige vormgeving van het etiket, maakt dat iedere fan een exemplaar moet hebben.

Verder zijn er nog verschillende t-shirts en posters beschikbaar. Je kunt zelfs een heel Freddie Mercury outfit kopen. Koffie drink je uit een Queen-koffiemok en pimp je telefoon met een Queen-cover. En met een beeldje van Freddie in je huis, ben je toonbeeld van Queen-fan.

lees verder

Related Posts

Share This

Eerdere live albums van Queen

aug 12, 2014 door

Eerdere live albums van Queen

Het recent uitgebrachte live album van Queen ‘Live at the Rainbow ‘74’ is niet het eerste live album van Queen. Eerder zijn namelijk al tien live albums uitgebracht. De belangrijkste drie namelijk, de eerste, de bekendste en het best verkochte album. Het album wat het allerbeste heeft verkocht is alleen geen live album maar een studio album van Queen

‘Live Killers’

Het eerste live album van Queen kwam in 1979 uit en heette ‘Live Killers’. Het was een compilatiealbum van hun Europese tournee in 1979. Niet iedereen was positief over dit album omdat er veel geknipt was uit de verschillende optredens. Het gaat zelfs zo ver dat sommige nummers zijn samengesteld uit verschillende optredens. Degene die wel positief waren, waren dit vooral doordat er nummers opstonden uit de ‘geliefde’ jaren 70.

‘Live at Wembley ‘86’

‘Live at Wembley ‘86’ is het bekendste live album van Queen. Het concert was onderdeel van de Magic Tour in 1986 en was gelijk het laatste concert in het Londense Wembley van Queen. Een maand na het optreden gaf Queen zelfs haar laatste optreden ooit.

‘Greatest Hits II’

hitsNaast het bekendste album is ‘Live at Wembley ‘86’ ook het best verkochte live album van Queen in Nederland. Het bereikte 2x platina, wat betekent dat er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Het album ‘Greatest Hits II’ was weliswaar een studioalbum, maar dit album heeft in Nederland zelfs vijf keer platina gehaald en is een ongekend succes. ‘Greatest Hits’ doet het wereldwijd dan weer heel goed.

Niet alleen een live album van Queen wordt dit jaar uitgebracht, aan het eind van het jaar zal ook een nieuw studioalbum worden uitgebracht met nooit eerder uitgebrachte nummers die door Freddy Mercury zijn ingezongen.

lees verder

Related Posts

Share This

Aids

feb 6, 2013 door

Fans die helemaal gek waren op Queen, kochten de albums en hadden posters op de muur (tegenwoordig kun je zelfs fotobehang laten maken) om te laten zien dat ze fan waren. Fans zien bijna alleen de positieve kanten van hun favoriete artiesten, maar helaas zijn er ook trieste kanten in het leven van hun idolen. Zo is het uiteraard bekend dat Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van aids.

In dit filmpje komen Brian May en Roger Taylor aan het woord over de strijd van Freddie met de genadeloze ziekte, waar hij uiteindelijk in 1991 aan overleed. Lange tijd werd ontkend dat Freddie HIV-positief was, ondanks het feit dat vrienden van de zanger stierven aan aids en hij zelf ook lichamelijk ziek was. Over de ziekte was destijds nog niet zoveel bekend. Hoewel medici nu veel meer weten over aids, komt de ziekte nog altijd voor.

 

lees verder

Related Posts

Share This

Live Aid

jan 30, 2013 door

Dit enorme festival met vrijwel alleen maar beroemde artiesten vond plaats in 1985, met als doel het inzamelen van geld voor de hongersnood in Ethiopië. Het concert duurde bijna 16 uur en was een enorm muzikaal hoogtepunt. Queen trad op in het Wembley Stadium van Londen, maar ook in onder andere Philadelphia in de Verenigde Staten en in Melbourne in Australië werden optredens verzorgd.

Hier zie je hoe Queen de show steelt met de intro van hun bekendste hit Bohemian Rhapsody en Radio Gaga. Bij dit laatste nummer is het mooi om te zien hoe het publiek enthousiast meedoet met de armbewegingen. Volgens een enquête, die in 2005 werd gehouden onder diverse muzikanten door Channel Four in Engeland, was dit optreden van Queen één van de beste concerten ooit gehouden. Het is mooi om te zien hoe Freddie, zoals we gewend zijn, extravagant en zelfverzekerd op het podium staat. Zijn stijl is zoals altijd gewaagd. Van de kleding tot zijn extravagente herenschoenen, Freddie was een stijlicoon en een voorbeeld voor veel jongeren.

lees verder

Related Posts

Share This

Interview met Freddie Mercury

jan 23, 2013 door

Het geven van interviews behoorde niet tot Freddie Mercury’s favoriete bezigheden, maar daar kom je als artiest nu eenmaal niet onderuit. Helemaal niet als je de zanger bent van één van de meest succesvolle bands die ooit heeft bestaan.

Dit interview is opgenomen in 1984 in de Duitse stad München, toen Queen hun album ‘The Works’ uitbracht. De interviewer is Rudi Dolezal. Freddie is openhartig en vertelt onder andere over het schrijven van muziek, de tournees en andere muzikanten.

lees verder

Related Posts

Share This