Grootste hits

Er zijn bijna teveel hits om op te noemen, maar de nummers van Queen zijn nog altijd populair. Zelfs de nieuwe generatie kan meezingen met de grootste hits. Hieronder vind je een overzicht van hun vijf meest bekende nummers en een korte beschrijving.

Bohemian Rhapsody

Je kunt bijna niet om dit nummer heen. Wanneer aan het einde van het jaar diverse radiostations met een top 100 of top 1000 beste nummers aller tijden samenstellen, staat Bohemian Rhapsody vrijwel altijd in de top 3.

I Want To Break Free

Het grote succes van deze hit, die werd geschreven in 1983 door bassist John Deacon, is voor een groot deel te danken aan de beroemde videoclip. Drummer Roger Taylor kwam met het idee om allemaal als vrouwen verkleed diverse huishoudelijke taken te doen.

Somebody To Love

Freddie Mercury schreef dit nummer in 1976 en het werd een grote hit. De bandleden namen hun eigen zang meerdere malen op, zodat het leek alsof er een groot koor meezong. Datzelfde trucje deden ze bij de opname van Bohemian Rhapsody.

We Will Rock You

Op veel sportevenementen wordt dit nummer en ook We Are The Champions veelvuldig gedraaid. Deze monsterhit werd in 1977 geschreven door gitarist Brian May. In de film A Knight’s Tale werd het nummer gecoverd door de beroemde Britse zanger Robbie Williams.

A Kind Of Magic

Drummer Roger Taylor schreef dit nummer naar aanleiding van een zin uit de film Highlander, waarvoor Queen de soundtrack voor haar rekening nam.