Eerdere live albums van Queen

aug 12, 2014 door

Eerdere live albums van Queen

Het recent uitgebrachte live album van Queen ‘Live at the Rainbow ‘74’ is niet het eerste live album van Queen. Eerder zijn namelijk al tien live albums uitgebracht. De belangrijkste drie namelijk, de eerste, de bekendste en het best verkochte album. Het album wat het allerbeste heeft verkocht is alleen geen live album maar een studio album van Queen

‘Live Killers’

Het eerste live album van Queen kwam in 1979 uit en heette ‘Live Killers’. Het was een compilatiealbum van hun Europese tournee in 1979. Niet iedereen was positief over dit album omdat er veel geknipt was uit de verschillende optredens. Het gaat zelfs zo ver dat sommige nummers zijn samengesteld uit verschillende optredens. Degene die wel positief waren, waren dit vooral doordat er nummers opstonden uit de ‘geliefde’ jaren 70.

‘Live at Wembley ‘86’

‘Live at Wembley ‘86’ is het bekendste live album van Queen. Het concert was onderdeel van de Magic Tour in 1986 en was gelijk het laatste concert in het Londense Wembley van Queen. Een maand na het optreden gaf Queen zelfs haar laatste optreden ooit.

‘Greatest Hits II’

hitsNaast het bekendste album is ‘Live at Wembley ‘86’ ook het best verkochte live album van Queen in Nederland. Het bereikte 2x platina, wat betekent dat er meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht. Het album ‘Greatest Hits II’ was weliswaar een studioalbum, maar dit album heeft in Nederland zelfs vijf keer platina gehaald en is een ongekend succes. ‘Greatest Hits’ doet het wereldwijd dan weer heel goed.

Niet alleen een live album van Queen wordt dit jaar uitgebracht, aan het eind van het jaar zal ook een nieuw studioalbum worden uitgebracht met nooit eerder uitgebrachte nummers die door Freddy Mercury zijn ingezongen.

Related Posts

Share This