Biografie bandleden

Vrijwel iedereen in de westerse wereld weet wie Freddie Mercury is, maar deze legendarische rockband bestond uit vier mensen. Hieronder een korte biografie van deze Britse mannen, aan wie wij de grote hits zoals Bohemian Rhapsody te danken hebben.

Freddie Mercury

Freddie Mercury

De frontman van de band heet oorspronkelijk Farrokh Bulsara en werd geboren in het Afrikaanse land Zanzibar. Vervolgens groeide hij op in India en voor een deel in Londen, waar hij de andere bandleden leerde kennen. De flamboyante Freddie was in het dagelijkse leven veel rustiger en meer verlegen dan je zou verwachten. Zo was interviews geven niet zijn favoriete bezigheid. De muzikale legende kwam in november 1991 te overlijden door een longontsteking als gevolg van aids.

600full-brian-mayBrian May

Hij stond bekend om zijn enorme bos krullen en prachtige gitaarwerk. May werd geboren in Londen als enig kind en studeerde Natuur- en Wiskunde in de Britse hoofdstad. Hij startte uiteindelijk een promotietraject in sterrenkunde, dat hij pas in 2007 afrondde. De reden hiervoor is natuurlijk het succes van de band Queen.

 

 

roger-taylor-net-worth

Roger Taylor

De drummer van Queen studeerde Biologie, voordat hij aan de slag ging bij de band. Hij is niet alleen drummer, zanger en gitarist, maar ook nog een succesvolle songwriter. Zo schreef hij een aantal grote hits van de band, zoals Radio GaGa en A Kind of Magic. Tegenwoordig woont hij in Schotland en sleutelt graag aan auto’s, zijn andere grote passie.


john deacon 18John Deacon

Deacon was de bassist van Queen en het meest introverte bandlid. Hij schreef echter vele hits voor de band, waaronder Another One Bits The Dust en I Want To Break Free. Hij leerde de andere leden kennen doordat zijn schoolvriendinnetje in de jaren ’70 bevriend was met de vriendin van Brian May, toen ze op zoek waren naar een bassist. Tegenwoordig houdt Deacon zich bezig met zijn gezin, golfen en het bouwen van websites.